Brunzidora sigil·lada - Tibicina quadrisignata
Es tracta d'una bonica cigala, amb una coloració taronja i negre al cos ben contrastada. En bones condicions d'observació, el gènere Tibicina no es confon amb cap altre gènere present a Catalunya. L'espècie T. quadrisignata es caracteritza per tenir les nerviacions alars negres, a excepció del nervi costal (el que recorre tota la vora anterior de l'ala anterior), mentre que altres espècies del gènere les presenten vermelloses o bicolors. També presenta vuit taques taronges al pronot (la part anterior del dors del tòrax, just a tocar del cap) que, unides, dibuixen una W. Les quatre taques centrals, més aparents, són les que li donen el nom de quadrisignata. El seu cos mesura uns 27 mm de longitud.
 
Aquesta espècie té una població a la Serra de l'Albera en zones d'alzinar i de sureda. Se l'ha trobat també en altres serres catalanes, preferint zones menys seques i a major altitut que d'altres cigales.
 
T. quadrisignata, com algunes altres espècies del gènere, presenta cants específics per atreure les femelles, pel festeig, i de rivalitat entre els mascles.
 
 
 
La seva exúvia és més gran que la de Cicada orni, però més petita que la de Lyristes plebejus, i en destaquen les bandes fosques que té al tòrax i a l'abdomen. No és fàcil, tanmateix, diferenciar les espècies del gènere Tibicina per la seva exúvia.